Har du spørgsmål? Skriv til os her Brug for hjælp? Ring 78787027
Menu

Hvad er B-boxen?

B-boxen er et digitalt koncept udviklet af Dansk Skoleidræt. Formålet med B-boxen er at skabe mere bevægelse i undervisningen ved at lade udskolingseleverne udvikle deres egne fysiske aktiviteter, som de kan bruge i undervisningen.

Eleverne finder på fysiske aktiviteter, som de beskriver med billeder og ord. Herefter designer de et aktivitetskort med informationerne. Kortene samles i en boks, kaldet B-boxen.

Når klassen har udviklet en B-box, har de en inspirationskasse, som de kan vælge fra, når de skal lave noget fysisk i deres undervisning.

rumper2.jpg

Konceptudvikling i samarbejde med Dansk Skoleidræt

Dansk Skoleidræt ønskede en hjemmeside, hvor eleverne kunne uploade billeder og beskrive aktiviteter for at lave aktivitetskort. Når eleverne havde designet en række aktivitetskort, skulle de printes og lægges i en fysisk B-box.

Som de teknologielskere vi er, foreslog vi en løsning, der også gjorde det muligt for eleverne at bruge B-boxen digitalt fra deres mobil.

På en workshop med Dansk Skoleidræt viste vi, hvordan flowet kunne se ud, hvis eleverne fik adgang til at bruge B-boxen fra deres mobil også.

Dansk Skoleidræt besluttede, at B-boxens digitale univers skulle bestå både af en skaberdel, hvor eleverne i samarbejde med deres lærere designer aktivitetskortene, og en brugerdel, hvor eleverne kan se og bruge aktivitetskortene direkte fra mobilen.

B-box wireframes.png

To målgrupper

Projektet indeholder både en digital lærerdel og elevdel. Eleverne kan lave kort til b-boxen direkte fra deres mobil, mens lærerne kan kommentere og udvikle kortene sammen med eleverne gennem digital kommunikation. Sidst kan eleverne bruge aktivitetskortene direkte fra mobilen.

Elevdelen er særligt optimeret til brug på mobilen, mens lærernes del er optimeret til brug på pc. Men begge dele kan bruges fra både mobil og pc.

Casen viser, hvordan vi sammen med vores kunder, kan skabe digitale muligheder, de ikke selv havde tænkt på.

BB new banner-BB.png

Design

Designet til den fysiske B-box var allerede på plads, da Dansk Skoleidræt kontaktede os for at være med i projektet. Vi tog derfor det fysiske B-box design og oversatte det til et design, der også fungerer digitalt.

Vi hentede inspiration fra Instagram til elevdelen. Det gjorde vi fordi udskolingseleverne er meget aktive på det sociale medie. De kender derfor interaktionerne, og de kan lide måden at dele billeder på.

Resten af UI designet besluttede vi at holde i en moderne og ren stil, så der ikke var for mange elementer, der kunne forstyrre det egentlige brugerflow. 

Bbox screens.png

Flere cases, du måske vil synes om