Har du spørgsmål? Skriv til os her Brug for hjælp? Ring 78787027
Menu

B-boxen

Hvad er B-boxen?

B-boxen er et digitalt koncept udviklet af Dansk Skoleidræt. Formålet med B-boxen er at skabe mere bevægelse i undervisningen ved at lade udskolingseleverne udvikle deres egne fysiske aktiviteter, som de kan bruge i undervisningen.

Eleverne finder på fysiske aktiviteter, som de beskriver med billeder og ord. Herefter designer de et aktivitetskort med informationerne. Kortene samles i en boks, kaldet B-boxen.

Når klassen har udviklet en B-box, har de en inspirationskasse, som de kan vælge fra, når de skal lave noget fysisk i deres undervisning.

Skal dit projekt være digitalt? Vi rådgiver dig gerne i fordele og ulemper ved at gå den digitale vej

rumper2.jpg

Konceptudvikling i samarbejde med Dansk Skoleidræt

Dansk Skoleidræt ønskede en hjemmeside, hvor eleverne kunne uploade billeder og beskrive aktiviteter for at lave aktivitetskort. Når eleverne havde designet en række aktivitetskort, skulle de printes og lægges i en fysisk B-box.

Som de teknologielskere vi er, foreslog vi en løsning, der også gjorde det muligt for eleverne at bruge B-boxen digitalt fra deres mobil.

På en workshop med Dansk Skoleidræt viste vi dem, hvordan flowet kunne se ud, hvis eleverne fik adgang til at bruge B-boxen fra deres mobil også.

Dansk Skoleidræt besluttede, at B-boxens digitale univers skulle bestå både af en skaberdel, hvor eleverne i samarbejde med deres lærere designer aktivitetskortene, og en brugerdel, hvor eleverne kan se og bruge aktivitetskortene direkte fra mobilen.

Skal vi hjælpe jer videre med jeres digitale projekt? Skriv til os, så vender vi hurtigst muligt tilbage

B-box wireframes.png

To målgrupper

Projektet indeholder både en digital lærerdel og elevdel. Eleverne kan lave kort til b-boxen direkte fra deres mobil, mens lærerne kan kommentere og udvikle kortene sammen med eleverne på computeren. Sidst kan eleverne bruge aktivitetskortene direkte fra mobilen.

Elevdelen er særligt optimeret til brug på mobilen, mens lærernes del er optimeret til brug på pc. Men begge dele kan bruges fra både mobil og pc.

Casen viser, hvordan vi sammen med vores kunder, kan skabe digitale muligheder, de ikke selv havde tænkt på.

Har du et projekt, der godt kunne trænge til input på det digitale område? Lad os rådgive dig. Kontakt os

BB new banner-BB.png

Design

Designet til den fysiske B-box var allerede på plads, da Dansk Skoleidræt kontaktede os for at være med i projektet. Vi tog derfor det fysiske B-box design og oversatte det til et design, der også fungerer digitalt.

Vi hentede inspiration fra Instagram til elevdelen. Det gjorde vi, fordi udskolingseleverne er meget aktive på netop det sociale medie. De kender Instagrams interaktionsmuligheder, og de kan lide måden at dele billeder på. Ved at hente inspiration fra Instagram, sikrer vi, at eleverne finder b-boxen både motiverende og nem at bruge.

Resten af UI designet besluttede vi at holde i en moderne og ren stil, så der ikke var for mange elementer, der kunne forstyrre det egentlige brugerflow.

Er du blevet inspireret? Så kontakt os, så kigger vi på dit projekt, og kommer med vores input til, hvordan du gør det inspirerende og nemt at bruge

Bbox screens.png

Flere cases, du måske vil synes om