Har du spørgsmål? Skriv til os her Brug for hjælp? Ring 78787027
Menu

Drupal

Drupal er et content management system (CMS), dvs. det program, du redigerer din hjemmeside i.

Drupal egner sig godt til professionelle websites. Hos ovdal.dk har vi bl.a. udviklet Danhostels website i Drupal, og vi har et særligt team af udviklere, der er dedikerede til at lave løsninger i Drupal.

Vi har erfaring med at arbejde i både Drupal 7, Drupal 8 og lave migreringer mellem de to versioner.

Du kan bruge Drupal til både et website, en webshop eller en integrationsløsning.

Drupal photo with logo.png

Du skal vælge Drupal, hvis du…

 • vil have et open-source CMS
 • vil redigere indholdet på dine sider løbende
 • skal have flere sprogversioner af dit site med forskelligt indhold
 • skal have lavet komplekse eller mange integrationer
 • vil have et fremtidssikret system
 • vægter sikkerheden meget højt

Du holder alle dine tekniske muligheder åbne i Drupal

Vores projektleder Rikke har flere kunder, som har valgt Drupal som CMS. Hun fortæller:

”Drupal er et populært hjemmesidesystem i hele verden, og i Danmark er der flere store virksomheder og organisationer, der bruger Drupal.

Drupal er så populært, fordi det er helt fleksibelt. Man kan udvikle integrationer til alle andre systemer og programmer i Drupal. Så du holder alle tekniske dine muligheder åbne, hvis du vælger det som CMS.

Det er derimod ikke et system for nybegynderen, der vil arbejde med alt omkring sin hjemmeside selv, ligesom Wordpress fx kan være det.

Det her er et system, der kræver et professionelt team af udviklere og store ambitioner for ens tekniske løsning. Men med det rette webbureau i ryggen er Drupal et sikkert og godt valg til komplekse løsninger.”

- Rikke Carlsen, Projektleder hos ovdal.dk

Hvis du har spørgsmål til Rikke, så kontakt hende på 78 78 70 27 eller rikke@ovdal.dk.

Har du en kompleks løsning, der skal udvikles i Drupal? Så send en besked til os her, så kontakter vi dig

AdobeStock_167193773.jpeg

Hvad er fordelene ved Drupal?

Fordelene ved Drupal er, at det

 • er open-source. Det betyder, at det er gratis at have en hjemmeside i, til forskel fra closed-source CMS’er, hvor man skal betale licens for at bruge systemet.
 • har et stort community af udviklere, der løbende laver nye muligheder i Drupal og stiller det til rådighed for alle andre. Det betyder, at vores udviklere skal bruge mindre tid på at opfinde nye muligheder fra scratch, og i sidste ende sparer det dig for udviklingskroner.
 • er fleksibelt. Så vi kan lave integrationer med alle andre programmer og systemer. Det kan fx være dit bookingsystem, e-mailsystem eller økonomisystem.
 • er sikkert. Sikkerhed og robusthed overfor hackerangreb er en kæmpe prioritering for Drupal.

Hvis du er i tvivl om, Drupal er noget for dig, så kontakt os på 78 78 70 27 eller info@ovdal.dk. Vi vil meget gerne rådgive dig.

Bestil uforpligtende rådgivning i dit arbejde med Drupal

Danhostel på pc.png

Migrering fra Drupal 7 til Drupal 8

Vi har erfaring med at migrere systemer fra Drupal 7 til Drupal 8. Vi har bl.a. lavet en fuld migrering for Danhostel. 

Vores projektleder Rikke fortæller:

"Normalt når man går fra én version af et CMS til den næste, kræver det ikke et kæmpe arbejde. En almindelig opdatering vil typisk være nok. Men forskellen mellem Drupal 7 og Drupal 8 gør, at udviklerne bliver nødt til at kode alle specialudviklinger om. Det betyder, at det er et større arbejde at gå fra den ene version til den anden. Det er også derfor, man kalder det at migrere fra Drupal 7 til Drupal 8. For du kan ikke få lavet en hurtig opdatering fra den ene version til den næste.

Det kræver en del arbejdstimer for vores udviklere. Til gengæld er det pengene værd, hvis du har et avanceret website, som du vil kunne udvikle på i fremtiden. For Drupal har virkelig fremtidssikret deres system, da de lavede Drupal 8.

I forhold til nogle af de andre open-source CMS'er der findes er Drupal med sin 8. version langt fremme rent teknisk."

- Rikke Carlsen, Projektleder hos ovdal.dk

Skal du vælge at opgradere til Drupal 8?

 • Hvis du har en mindre hjemmeside med få integrationer, kan det være, du skal overveje at skifte til et andet CMS.
 • Har du en kompleks hjemmeside med mange integrationer, skal du stærkt overveje, om du ikke har budget til at gå fra Drupal 7 til Drupal 8.
 • Og skal du have udviklet en ny, kompleks hjemmesideløsning, så er Drupal 8 et godt og fremtidssikret valg.

Vi vil gerne rådgive dig i, om det kan betale sig for dig at bruge Drupal 8. Kontakt os

Fordele ved Drupal 8 vs. Drupal 7

Drupal 8 har hurtigere caching. Det betyder, at det er nemt for vores udviklere at gøre dit website lynhurtigt. Og det betyder bl.a. meget for brugeroplevelsen og SEO-rankingen.

Det er blevet lettere for vores udviklere at lave en ændring og implementere den på alle relevante sider på én gang. Det sparer dem for en masse tid (og dig for en masse penge), hver gang du har brug for at få lavet noget nyt på dit site.

Det er også blevet lettere for indholdsredaktørerne at arbejde med Drupal 8. Det er bl.a. blevet muligt at redigere websitet direkte fra mobilen, og det er blevet en del nemmere at lave en hurtig ændring i teksten på indholdssiderne.

Rigtig mange websites findes på flere forskellige sprog. Bl.a. har vores kunde Danhostel deres Drupal-hjemmeside på dansk, svensk, norsk, tysk og engelsk. Og i Drupal 8 er det blevet nemmere at have sit website på flere forskellige sprog. Du kan fx skjule/vise forskellige blokke på websitet alt efter hvilket sprog, brugeren ser dit site på. Så i stedet for at have den samme side 5 gange på forskellige sprog, kan du oprette én side med forskellige sprogversioner.

Sidst er Drupal 8 mere responsivt end Drupal 7. Det betyder, at sitet nemmere tilpasser sig til størrelsen på de besøgendes skærme, uanset om de kommer fra mobil, tablet, bærbar eller pc. Responsivt indhold er uundværligt, da dine brugere vil komme til dit website fra rigtig mange forskellige størrelser af skærme. I 2015, da Drupal 8 blev frigivet, var responsivt design nice to have. I dag er det need to have.

Hvis du har spørgsmål til nogle af fordelene ved Drupal 8, kan du kontakte os her

AdobeStock_179736896.jpeg

Vi gør Drupal brugervenligt for dig

Drupal er et fleksibelt system med mange muligheder. Nogle gange lidt for mange. Vores projektleder Søren fortæller, hvordan vi gør Drupal brugervenligt for dig:

”Vi går meget op i at gøre Drupal brugervenligt for vores kunder, så de selv kan finde ud af at lave de nødvendige ændringer i dagligdagen.

Men det er et komplekst system, og man har rigtig mange muligheder for at lave om på tingene.

Det er rigtig fedt for vores udviklere, der har mulighed for at kode løsninger, der passer 100 % med kundernes behov og kan lave integrationer til en lang række af andre programmer. Men for vores kunde, altså ham eller hende, der sidder som indholdsredaktør og er ansvarlig for det daglige arbejde med websitet, kan det godt være en ret stor mundfuld.

Vi sikrer, at du kun kan pille ved det, som er relevant for dig. Alt det andet gemmer vi væk, så du ikke ved et uheld kommer til at slette noget, eller lave en forkert ændring.

Og hvis du får brug for at ændre på noget, som du ikke tidligere har haft brug for, så åbner vi selvfølgelig bare for den mulighed for dig.”

- Søren Paulsen, Projektleder hos ovdal.dk

Har du spørgsmål til Søren, kan du kontakte ham på 78 78 70 27 eller soren@ovdal.dk

Vil du vide mere om mulighederne for at få et brugervenligt CMS? Så skriv til os

I et samarbejde med os, får du…

 • et særligt hold af erfarne og dedikerede Drupal-udviklere, der dagligt arbejder med Drupal
 • én fast kontaktperson
 • dansk projektledelse
 • professionel og fleksibel support
 • løbende sparring på den tekniske del af din forretning

Hvis du skal have videreudviklet på din Drupalløsning, migreret Drupal 7 til Drupal 8 eller skal have et helt nyt website og overvejer Drupal, så kontakt os. Så rådgiver vi dig til at få den helt rigtige løsning

Rådgivning i Drupal?

Skriv til os, så kontakter vi dig

Kontakt os

(Skriv din besked her)

Dem har vi arbejdet med